Utflyktsmål

– Värt att besöka i Falkenberg med omnejd

I vackra Falkenberg med omnejd finns många sevärda besöksmål. Oavsett om du vill shoppa, bada, sola, vandra i skogen finns här något som passar alla.

Här nedan har vi listat ett par besöksmål som vi tycker är värda ett besök under er vistelse hos oss på Hotell Vesterhavet.

Vallarna
1,8 km

Här finns b la. Vallarnas friluftsscen som är känt för b la. Allsång på Vallarna. I området finns mysiga promenadstigar samt även ett mini-Zoo.

Lekplats och skatepark
1,8 km

Lekparken är ett kul besöksmål för barn med sprall i kroppen. Om du som vuxen inte orkar med tempot kan du istället ta en kaffepaus i skuggan.
Vallarnas skatepark, på ca: 1000m², vid Vallarna är alltid öppen och avgiftsfri. Här samsas både kickbikesåkare och skateare.

Skrea Strand
2,4 km

Är du sugen på att ta ett dopp eller bara ligga och njuta av havsluften kommer ni att gilla Skrea Strand. Stranden är ca: 2 kilometer lång så ni inte behöver trängas.

Klitterbadet
2,4 km
Klitterbadet, inomhusbadet nära Skrea Strand

Relaxing, träning, lek för barnen, bastu och bad. Allt under ett och samma tak. Om havet inte inbjuder till bad så rekommenderar vi varmt ett besök på Klitterbadet.

Berte Museum
12 km

Berte Museum har en föremålsrikedom utöver det vanliga. Här finns det mesta från landsbygden som jordbruksmaskiner, lanthandel, pappersbonader och hantverksmiljöer.

SIA glass
13 km
SIA Glass i Slöinge med glasscafé i Falkenberg

Vill ni svalka er lite extra rekommenderar vi ett besök hos SIA Glass, den enda rikstäckande glassleverantören som gör all glass i Sverige. SIA glass serveras även på glasscaféet, nära Skrea Strand.

Hallands vackraste väg
23 km

Cykelutflykt eller bilresa? Hallands vackraste väg, med start i Askome, ligger utmed Ätrans vatten. Turen bjuder på en fantastisk naturupplevelse i det halländska inlandet där det finns gott om platser för att ta en fika.

Färden börjar här »

Vi på Saltkråkan
1,5 km

Stage Fantasy presenterar 2023 års sommarteater på Teatergläntan, Astrid Lindgrens älskade Saltkråkan, baserad på den klassiska Tv-serien om Tjorven, Båtsman, Farbror Melker och alla de andra. Välkomna till Teatergläntan och se vad Tjorven hittar på för äventyr i sommar. För mer info, kika in på vår hemsida www.stagefantasy.se

Gekås Ullared
33 km

Ett av nordens största varuhus behöver kanske ingen närmare presentation. Här finns allt ni kan tänkas behöva. Och lite till.

Till Gekås Ullareds hemsida »

Vandringsleder
Vandringsleder runtomkring Falkenberg

Vill ni se er omkring i vår vackra natur och samtidigt bättra på konditionen finns ett antal vandringsleder runt omkring Falkenberg. I Åkulla bokskogar finns ett flertal olika leder i en fantastisk natur. Fler vandringstips hittar ni här »